ESCOLES

ESCOLA LESTONNAC DE BADALONA

BADALONA I LA FISC
L’any FISC comença a Badalona amb la paradeta solidària que posem a l’escola per Nadal. Destinada al professorat i al PAS ,a la paradeta venem objectes de la FISC i de comerç just. Sempre té molt bona acollida i hi ha nervis i emoció per veure les novetats.

Al llarg del segon trimestre treballem el material propi de la SAME (setmana d’educació mundial per l’educació) aquest any amb el lema “Encara ens queda camí). Des del Departament de Valors adaptem les activitats que creiem més adients per treballar amb el nostre alumnat a cada un dels cursos i proposem una activitats final en forma de mural. No dubteu en llegir la memòria d'aquesta activitat.

A més a més aquest any hem tingut la sort de ser convidats a participar en les jornades d’intercanvi d’experiències educatives “Canviar l’escola per canviar el món”, on se’ns va demanar que expliquéssim com fèiem la feina conjuntament l’escola i les ONG amb qui establim col·laboracions, entre elles la FISC. Va ser una experiència enriquidora i transformadora que ens va permetre donar a conèixer la nostra manera de fer i ser.

Finalment durant aquest últim trimestre i aprofitant la festa de Santa Joana hem fet present la FISC de dues maneres diferents.
Per una banda els nois i noies de 4t d’ESO, en motiu de l’Any de la Vida Consagrada, van poder gaudir de la presència de la religiosa Maribel Rivas, que els va explicar la seva experiència com a missionera a l’Àfrica, concretament de les seves vivències a Kyondo i també els va explicar què era la FISC i quina Missió tenia. Va ser un matí molt intens, ple de noves descobertes i de bones sensacions.

Per l’altra, i lligat a la xerrada de la Maribel,  hem treballat amb l’alumnat de l’ ESO el projecte de Kyondo “Disminució de la morbimortalitat”: situant el país dins del continent d’Àfrica, analitzant la situació social, política, econòmica, educativa de la zona de Kyobdo, fent paral·lelisme enter al vida dels adolescents allà i aquí i destacant el paper sanitari i educatiu que fa la FISC a la zona. També vam utilitzar un power que ens van fer arribar des de l’escola d’Irun que recollia dibuixos i textos d’alumnes d’ESO de Kyondo; va ser molt motivador perquè els nois i noies es podien posar en la pell de l’altre d’una manera molt propera... © 2009 FISC - Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria