ESCOLES

COL·LEGI LESTONNAC L’ENSENYANÇA DE LLEIDA

CAMPANYES I ACCIONS CURS

EL PROJECTE

Aquest curs hem escollit com a Projecte “ La Escola de HeriKweto”.

El projecte vol contribuir en la disminució del absentisme escolar i l’analfabetisme en un dels barris més pobles  de la ciutat de Bukavu, així com dotar a aquesta població d’una educació digna i de qualitat.
L’objectiu general d’aquest projecte és la readaptació física ( rehabilitació) així com  la formació i  educació, tant de nens com de nenes ambminusvalidesa i deficiències sensorials dins de la societat.
Els objectius específics són:

    1. La  rehabilitació física i reinserció dins d’una societat precària.
    2. L’assistència integral als nens amb discapacitats.
    3. Reduirl’analfabetització.
    4. Créixer en la motivació per la educació-
    5. Contribuir en la defensa dels drets fonamentals de la infància.

Per tal de poder fer partícips, del projecte, a tota la Comunitat Educativa  (alumnes, família i escola) vam fer la seva presentació tot participant al Solidàrium 2015. Fira  d’exposició de les ONGde la ciutat de Lleida als ciutadans de la nostra ciutat, que organitza l’Ajuntament de Lleida. Per poder fer-la vam tenir l’ajuda dels alumnes voluntaris de l’ESO.

Amb l’arribada del Nadal comencem a fer les campanyes de recollida de fons pel projecte: venda de Loteria de Nadal ,que venen els alumnes de l’ESO, i la tradicional lparadeta deComerç Just que organitzem amb els alumnes de l’ESO al pati de l’escola i on es venen els productes de la FISC.

A finals de gener vam celebrar el DENIP. Aquest any el nostre protagonista ha estat la FISC, el seu projecte ( HeriKweto) així com  tota la Comunitat Educativa , dels més petits als més grans han participat en la celebració.

Per celebrar la Diada de Sant Jordi, com cada any, la nostra escola pren la iniciativa de demanar als alumnes i tota la comunitat educativa, que portin llibres de segona mà en bon estat amb al finalitat de fer una paradeta i revendre’ls a un preu mòdic i assequible.

Per Santa Joana celebrem la Setmana de la Solidaritat,en guany, s’ha pres la iniciativa de fer un berenar solidari amb coca i xocolata enlloc del tradicional croissant i xocolata que fèiem per l’esmorzar solidari.
El resultat ha estat força positiu, ja que aquesta possibilitat de berenar queda obert a les famílies dels alumnes.

El valor de les coses no està en el temps que duren sinó en la intensitat amb que succeeixen.  Per això existeixen persones incomparables ,coses inexplicables i moments inoblidables  com els que hem viscut aquest curs duent a terme aquest projecte. Des d’aquí donem les gràcies a a tota la Comunitat Educativa ( professors, alumnes i famílies) que han ajudat i col·laborat a fer d’aquest projecte una realitat.
Gracies...

Exposició FISC - Els conflictes armats

Al desembre es va inaugurar l’exposició del FISC "Els conflictes armats", que es va ubicar al vestíbul de l’Hospital de Santa Maria de Lleida. Hi varen assistir una representació d'alumnes de sisè de primària, una representació d'alumnes de secundària, així com els mestres responsables del FISC a l'escola i membres de la direcció. Aquest acte va anar a càrrec de representants de les ONGs de Lleida, de la direcció de l'Hospital de Santa Maria de Lleida, així com també de na Montse Martí, delegada de FISC a Catalunya, que també va aprofitar per fer una breu visita a l'escola, on és una persona molt apreciada i on va seguir la iniciativa de la cistella solidària, també del FISC.

Malgrat tots els avenços que ha experimentat el nostre món, la civilització no ha aconseguit eradicar la violència i les guerres segueixen tenint un lloc de privilegi en els mitjans informatius. Podem definir conflicte armat com violència exercida de formes molt diverses. Pot ser violència directa, amb armes, violència estructural, permet la pobresa i la manca d’accés a les necessitats bàsiques com educació i sanitat, a una vida digna, i violència cultural exercida contra grups ètnics de cultura diferent a aquells que estan en el govern. FUNDACIÓ INTERNACIONAL DE SOLIDARITAT COMPANYIA DE MARIA.

 © 2009 FISC - Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria