ESCOLES

ESCOLA LESTONNAC DE MOLLET

Projecte a Haití - Cap nen/a sense escola ni menjar

Al llarg del curs hem fet una sèrie d’activitats relacionades amb la solidaritat amb la participació dels mestres, alumnes, pares i personal no docent.

Les campanyes solidàries han estat diverses: Projecte de la Marató de TV3 que aquest any estava dedicada a la investigació de les malalties infeccioses , reforç a nens/nenes amb dificultats d’aprenentatge, residència de la gent gran a La Immaculada, per l’àrea d’oncologia dels nens/nenes de l’Hospital de Sant Joan de Déu i com no? Per la  FISC i en concret pel projecte d’HAITÍ.

HAITÍ és país amb una pobresa estructural immensa i molt castigat pels fenòmens naturals. Aquesta realitat tan dura fa encara més difícil la convivència . Clima d’inseguretat, dificultat per traslladar-se d’un lloc a l’altre per camins i quasi sense  mitjans de transport. No hi ha possibilitat de fer casetes i les persones malviuen en condicions infrahumanes ... font de molts  conflictes.
És en aquesta realitat, on la Companyia de Maria després de molts anys, torna a ser present. Per què? Sens dubte per DONAR LA MÀ. Als pobres d’entre els pobres, a un poble dels més desfavorits d’aquest món global i molt oblidat , per ser testimonis de Jesús: “Vaig tenir fam i em donares menjar, vaig tenir set i em donares de beure...” Amb el projecte fem possible que els nens i nenes que van a l’escola puguin menjar una vegada al dia.

Els jesuïtes tenen l’escola Sant Ignasi de Loiola i és on col·labora la Companyia de Maria i la FISC amb la construcció del segon pis del edifici. Creiem que l’educació és fonamental per a sortir de la situació de marginalitat i pobresa en què es troben  , per tenir veu i,quan calgui, vot. Per a poder transformar la realitat en una societat on es pugui viure amb dignitat

De les activitats realitzades al llarg del curs -  a més del treball en valors de solidaritat que s’ha treballat en les diferents etapes - algunes ja conegudes: venda de loteria, productes d’artesania i de FISC, voldríem subratllar: TEATRE SOLIDARI  per recaptar fons pel projecte:

Representació d’ Els Pastorets per Nadal i El Petit Princep al mes de maig

A final de curs es va fer la CAMINADA SOLIDÀRIA a GALLECS. Activitat no només per a l’escola sinó oberta a tot el poble de Mollet. Molt participada, amb entrepans per animar el camí i fer-lo més atractiu. Una vegada a l’Ermita vàrem fer una pregària que va ser la cloenda perfecta a un camí en companyia.

 © 2009 FISC - Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria