ESCOLES

ESCOLA LESTONNAC DE TARRAGONA

Projecte República Democràtica del Congo - HERI  KWETU

Des de fa anys la SOLIDARITAT sempre és present en totes les festes que fem a l’escola. Un any més hem continuant amb el projecte d’ HERY KWETU perquè ens té enganxats. El dit projecte es va iniciar l’any 1979 per una germana de la Companyia de Maria que encara és allà i que veieu a la foto. S’ha anat ampliant i actualment té 1.200 alumnes que es troben en una situació precària o pateixen algun tipus de minusvalidesa física o psíquica, doncs la majoria han patit la violència i les conseqüències de la guerra. El centre proporciona educació reglada, formació en oficis, activitats de fisioteràpia, taller per fer pròtesis ( amb el material qui disposen ) , assistència alimentària per als més necessitats i taller d’ artesania que es fa amb les mares, amb una doble finalitat: ajudar a crear l’autoestima i que amb la venda de l’artesania puguin disposar d’uns mitjans econòmics, encara que siguin minsos. Són moltes les activitats que hem fet el llarg del curs per sensibilitzar d’aquesta realitat i per recaptar fons que ajudin a poder continuar el projecte.

El Ball de Diables de Tarragona ens va fer una generosa i desinteressada donació de samarretes de la Festa de Santa Tecla de 2017 per tal que els diners obtinguts de la venda, fosin pel projecte Hery Kweto.

VOLUNTARIAT

A la FISC, els VOLUNTARIS—VOLUNTARIES tenen un rol importantíssim perquè juntament amb els ENLLAÇOS , són el COR I LES MANS, de la
FISC, són les peces fonamentals i imprescindibles del gran puzzle d’un MÓN MÉS JUST I HUMÀ que entre tots volem construir. No miren el temps que dediquen perquè tot estigui a punt, surti bé i que totho estigui content i se sentí a gust.

 © 2009 FISC - Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria