ESCOLES

ESCOLA LESTONNAC DE TARRAGONA

CONCERT  SOLIDARI A BENEFICI  D'HERI  KWETU

El dia 20 de novembre, vigília de la tradicional festa de la Presentació de Maria en el Temple, va tenir lloc al saló d'actes del Col.legi Lestonnac de Tarragona l el tercer concert solidari. L’objectiu va ser recaptar fons per al projecte Heri Kwuetu “nens de la guerra”, projecte que la FISC que s’està desenvolupant a la ciutat africana de Bukavu (Kivu Sud) a la R.D. del Congo.

El concert va anar a càrrec del pianista tarragoní Guillermo Lana Martín, ex-alumne  del nostre centre. El nombrós públic assistent va sintonitzar, ràpidament, amb un meravellós  repertori musical triat per a l’ocasió. La música interpretada per Guillermo va transportar als assistents per la història de la música, a través de danses i balls  que anaven endolcint la vetllada.

El nostre artista, molt il·lusionat i interpretant com un autèntic professional, entusiasmà a un públic que va gaudir  de les seves explicacions didàctiques i de la magistral execució de les peces.

Es van recaptar 403,10 euros. L'escola va donar les gràcies a tots els assistents pel seu recolzament i per ajudar-nos a donar la mà als nostres germans més necessitats i, especialment, al Guillermo per la seva exemplar disponibilitat  solidària.

HERI  KWETU: UN LLOC DE SUPERACIÓ I TRANSFORMACIÓ

La situació que s'està vivint a Bukavu i, en general, a la R.D. del Congo ha estat definida com una de les tragèdies més grans de la humanitat de tots els temps. La guerra, les violacions, les mutilacions, els segrestos de menors, la utilització de nens soldats, etc, han produït un ingent nombre d'orfes, mares solteres, discapacitats psíquics i físics i s’han generat necessitats de protecció, formació i reinserció a la societat.

L'any 1979 les religioses de la Companyia de Maria, dirigides per la mare Mª Teresa Sàez (o.d.n.), es van fixar en les persones més oblidades i invisibles del Congo, els nens i nenes amb discapacitats físiques o psíquiques, així com menors provinents de famílies sense recursos. Van entendre la urgència de construir un centre d'acollida que, en un principi, no era més que un petit dispensari, i el van convertir en el que avui dia  és el reconegut centre Heri Kwetu ( “casa nostra”, en swahili), on es desenvolupen una sèrie d'activitats  orientades a la integració en la societat dels infants, dones i joves que es troben en una situació social precària o pateixen algun tipus de minusvalidesa física o psíquica, ja que la majoria ha patit la violència de la guerrilla.

Al centre es proporciona educació reglada i s'inculquen valors necessaris per construir la pau i la convivència en societat. També s’ofereix la formació en oficis a dones i joves, es proporcionen activitats de fisioteràpia, la fabricació de pròtesis (és el centre ortopèdic més important del Kivu Sud), assistència alimentària per als més necessitats i organització d'activitats esportives. Com a escola de convivència i teràpia el Centre disposa d'un terreny en el qual estan ubicades l'escola, dispensari, tallers i camps  d'esport.

Heri Kwetu té com a principal objectiu la defensa dels drets fonamentals de la infància i permetre a les persones discapacitades recuperar la seva dignitat dintre d'un marc professional i un ambient jovial i familiar.

Des de la FISC , un any més us volem agrair la vostra sensibilitat, el vostre alè d'ànim i  participació en  totes les activitats solidàries que hem organitzat. La nostra lluita per la justícia i la  dignitat de cada  persona contribueix a recrear la vida i mantenir desperta l'esperança en un altre món més fraternal i millor.

 © 2009 FISC - Fundació Internacional de Solidaritat Companyia de Maria